top of page
  • Foto van schrijverMaaike

Vakantiehuizen in zonnig Zuid-Frankrijk

Bijgewerkt op: 2 feb. 2022

Zuid-Frankrijk is een van de populairste vakantiebestemmingen bij Nederlanders en Belgen. Naast de vele verschillende landschappen, de overheerlijke keuken en verrukkelijke wijnen kent iedere regio pittoreske dorpjes en gezellige steden. Ook het aanbod van vakantiehuizen is heel divers en varieert van authentieke gîtes tot moderne en luxe villa’s, kastelen of glamping tenten. Wakker worden met de geluiden uit de natuur, ontbijten met een vers gebakken croissant en café au lait, een tochtje langs dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan, rijdend langs zonnebloemvelden en wijngaarden en boodschappen doen op de lokale markt met producten uit de regio. Als je aan het einde van de dag thuiskomt in je vakantiehuis in Frankrijk met zwembad, neem je een plons in het water met een wijntje om na te genieten van de dag. Is dit waar jij van droomt als je aan vakantie denkt? Dan is Frankrijk dé bestemming voor jou.


Zien en beleven in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk bestaat uit vele verschillende streken, ieder met hun eigen karakter en bezienswaardigheden. De Provence in het Zuid-Oosten van Frankrijk is bij de meeste mensen wel bekend. Geurende lavendel, olijfbomen, pittoreske dorpjes, provençaalse markten en het geluid van krekels. Romeinse steden als Avignon en Nîmes zijn de moeite waard voor een bezoek, Forcalquier met haar grote markt waar mensen van heinde en verre hun inkopen komen doen en Gordes, gelegen op een rots in de Luberon en in tal van films als decor gebruikt zijn zomaar enkele mogelijkheden. De Drôme biest het beste van 2 werelden, de uitlopers van de Alpen en de cipressen en olijfbomen van de Provence. Als je richting de kust rijdt kom je uit aan de Côte d’Azur waar je kunt flaneren over de boulevards, je als een filmster kunt wanen in mondaine badplaatsen als Nice en Cannes en je kunt genieten van een strandvakantie in een van de luxe vakantiehuizen. Het achterland is net zo interessant, met dorpjes als Tourrettes en de villages perchés, hoog gelegen op een rots, zoals Fayence en Montauroux. Ben je natuurliefhebber, dan kun je je hart ophalen in de Ardèche of de ruigere Cevennes dat deel uitmaakt van de Languedoc. Diepe kloven, uitgesleten rotsen, dichte bossen waar je kunt wandelen, mountainbiken en durfals zich kunnen wagen aan canyoning waarbij je al klimmend, springend en zwemmend een rivier door een kloof volgt.


De Dordogne ligt in Zuid-West Frankrijk in de regio Aquitaine en is erg populair. Iedereen vindt hier wel iets van zijn gading. Kanovaren op de rivier, prehistorische grotten zoals Lascaux en middeleeuwse kastelen bezoeken zoals Castelnaud, slenteren door dorpjes zoals Domme, Beynac, La Roque-Gageac en Sarlat en een balletje slaan op een van de vele golfbanen. De Poitou Charente is een regio in het westen van Frankrijk waar het goed toeven is in een van de grote vakantiehuizen in Frankrijk. Het departement Charente Maritime is veelzijdig met haar 400km aan zandstranden, voor zowel gezinnen met kinderen als surfliefhebbers zijn hier geschikte plekjes te vinden voor een strandvakantie. Voor de kust liggen de eilanden île d’Oleron en île de Ré waar je heerlijk kunt fietsen of met een boot verschillende eilanden kunt bezoeken. Dit is dé cognacstreek van Frankrijk en tevens kom je op veel plaatsen oesterkwekerijen tegen. Wist je dat de Charente Maritime de op een na meeste zonuren heeft van Frankrijk?


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page